Mina älskade golden retriever

Till minne av Alfa och Linux

Detta är en minnessajt för min golden retriever Alfa och Linux.

Levnadsteckningarna är under bearbetning. Tänkte berätta om Alfas och Linux liv och egenheter samt min hunduppfostringsfilosofi som låg till grund till skapandet av två geniala självständiga hundar.

Lämna gärna en kommentar.

mvh
Magnus Berg
f.d. husse

I syfte att omvandla min kärlek till hundar till nytta för hundar genom att ge inspiration till hundägare mf skriver jag på en fiktiv berättelse med verklighetsbaserat innehåll om mina två hundar Alfa och Linux som träffas i hundhimlen och pratar om de liv de levt med mig. Hundliv – Alfa & Linux
2 kommentarer till “Till minne av Alfa och Linux”

 1. Christina skriver:

  Intressant att läsa om dina tankegångar. Förhoppningsvis har även tänket när det gäller relation till hunden förändrats även på din brukshundsklubb nu. Men jag håller med om att i väldigt många fall får hunden komma i andra hand och den måste hela tiden anpassa sig till oss utan hänsyn till ursprungliga behov!

  • MagnusBerg skriver:

   Någon brukshundsklubb har jag aldrig varit med i. Har inte heller gått någon hundkurs. Däremot har jag läst några hundböcker. Jag har då sökt efter böcker som belyser hundens psykologi t ex Bruce Fogles ”I huvudet på en hund” samt min absoluta favorit Per Jensens olika hundböcker. Men annars när det talas om hundpsykologi så är jag väldigt skeptisk. De hundar som har lagt grund för den ”vetenskap” som kallas hundpsykologi antar jag har gått i koppel. Så det vore som om man utgick från hur fångar beter sig och utifrån detta lägger grunden för mänsklig psykologi. Det jag själv har gjort under mina två hundars levnad 15 + 7 år är att försökt förstå och lära mig av två hundar som gått lösa och som i stort har fått bestämma själva och som fått visa vad de vill göra och vilka intressen de har. Jag har inte agerat förmyndare utan snarare personlig assistent. Det jag har lärt är att hundar är betydligt klokare än vad många människor förmår förstå. Därmed blev Sue Donaldsons bok Zoopolis en så positiv läsning för mig. Hon anser precis som mig att hundar ska få agera självständigt och få sina behov och intressen tillgodosedda och att ägare och samhälle har ansvar för detta i och med att vi infogat hunden i vårt samhälle.
   Började läsa en bok om lydnad. Men det var inget som intresserade mig, så den övergav jag inom kort. 😉

Lämna en kommentar

Magnus Berg - - Paternostervägen 53 - 121 49 Johannneshov - 070-385 87 67